Pocak Pannáról


Ki az a Pocak Panna?

Mikor elkezdtem írni a Pocak Panna blogot még csak egy desszertekért rajongó egytemista voltam. Azóta formálódtam én is, és a blogom is. Jelenleg már diplomásként, Skóciában élek és dolgozom. Hogy mit hoz a holnap, az majd holnap derül ki, de most süt a nap és mosolygok. Ami pedig a blogomat és az életmódomat illeti, az is drasztikus változásokon ment át, hiszen cukorral, tejszínnel és liszttel telített életmódomat a sutba dobva váltottam szó szerint egyik napról a másikra a paleo életmódra, így ehhez igazodva változott a blogom is szintén egyik napról a másikra. Ha szeretnél az indíttatásomról, történetemről és fejlődésemről olvasni, akkor itt megteheted. 
2010 ősze óta büszke tagja vagyok a Kifőztüknek, amely az első magyar nyelvű, ingyenes, online gasztromagazin, melyet kreatív és szorgos bloggerek szerkesztenek hónapról-hónapra.
Emellett nemrég elindítottam az angol nyelvű blogomat is Paleoliscious névem, melynek szerkesztését nagyon élvezem és a vele együtt elém táruló óriási angol nyelvű területek gasztronómiájával együtt. 
Igyekszek fejlődni mind a receptek, mind a fotózás terén, azonban időm csak cseppnyi a tengerhez képest, ezért ha időnként eltűnök, akkor az nem azt jelenti, hogy aszkéta életmódra váltva csak napfényen élek, hanenem csupán kis pihibe kezdtem, egyébként pedig mindig visszatérek újult erővel.
Ha bármilyen kérdésed lenne felém akkor a jobb oldalon lévő négy jópofa kis ikon utolsó, legalsójára kattintva tudsz írni nekem. 


Miért ez a cím?

A cím a Páromnak köszönhető, mert nagyon szeretek enni, evésről gondolkodni, beszélni, és még álmodni is sűrűn, szóval szeretem a hasam. :-)


Miért a blog és mi a célja?

A blogot teljesen hobbiból indítottam. Úgy éreztem ki kell élnem a kreativitásom, és habár sokáig hezitáltam, mégis indítottam egy blogot és csatlakoztam a magyar gasztroblogolók lelkes és tehetséges csapatához, melyet egyáltalán nem bántam meg, mert fantasztikus érzés egy ilyen nagyszerű csapat tagjának lenni.

Úgy hiszem, hogy az étkezés a születéstől fogva az egyik legfontosabb szerepet játsza mindennapjainkban, nem csak, mint létfenntartás céljából, hanem mint a béke és harmónia megteremtése céljából. Az édes ízek szeretetét az anyatejjel szívjuk magunkba, ezért nem csoda, hogy főként édes ételek találhatók a blogomban, de ezen próbálok változtatni és a mérleg nyelvét kiegyenlíteni. 

2006-ban lettem diagnosztizálva inzulinrezisztenciával, így a reformétkezők lelkes csapatához tartozom, ami azt jelenti, hogy egyáltalán nem fogyasztok gabonaféléket, glutén tartalmú ételeket, tejfehérjét és laktózt tartalmazó élelmiszereket, valamint cukrot, és emellett igyekszek minőségi alapanyagokat használni. Mióta váltottam, az egész életminőségem javult, nem csak az inzulinszintem. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy "igazi" ételeket egyen és főzzön minél többet.

Hiszek abban, hogy mindannyian megérdemeljük, hogy jó minőségű alapanyagokból összeállított, egészséges ételeket együnk. Igyekszem a blogomat eszerint a vezérelv szerint vezetni.